shutterstock_1196032564

Voorschoolse Educatie (VE)

quote
Wij helpen bij de totale ontwikkeling van uw kind, met de nadruk op taalontwikkeling.

Op een aantal van onze locaties werken we met een programma voor onze Voorschoolse Educatie (VE). We maken gebruik van twee programma’s: Piramide en Speelplezier. Aan de hand van vaststaande thema’s en een duidelijk dagritme laten we uw kind in een uitdagende speel- en leeromgeving zelf op ontdekkingstocht gaan. Hiermee helpen wij de totale ontwikkeling van uw kind, met de nadruk op taalontwikkeling. Heeft uw kind een duwtje in de rug nodig? Of juist extra aandacht? Wij zorgen dat uw kind alle aandacht krijgt. Omdat veel basisscholen dezelfde programma’s gebruiken, ontstaat er een doorgaande (leer)lijn. De nadruk ligt eerst op ervaren en ontwikkelen. Naarmate uw kind ouder wordt, laten we uw kind steeds meer leren door te spelen.

Piramide

Het programma Piramide werkt met projecten van ongeveer vier weken. Voorbeelden zijn: zomer, eten en drinken, kunst en wonen. Op speelse wijze maakt uw kind kennis met woorden die bij zo’n thema horen. Uw kind speelt met materialen die perfect bij het thema passen. Zo leert uw kind de wereld steeds een beetje beter begrijpen.
Wij vinden het belangrijk dat ouders betrokken worden bij deze projecten. Daarom ontvangt u een nieuwsbrief. Maar ook is het mogelijk om spulletjes mee te nemen of het project samen met uw kind af te sluiten op de opvang. Het programma geeft kinderen een duidelijk dagritme. De dag begint bijvoorbeeld altijd in de kring. Belangrijk dus dat uw kind op tijd wordt gebracht en zo alles meemaakt.

Speelplezier

Speelplezier wordt ingezet om taal en nieuwe vaardigheden op een spelende manier aan de peuter te leren. In een uitdagende speel- en leeromgeving werken we volgens vaststaande thema’s die gemiddeld vier tot vijf weken duren. Zo maken kinderen al spelend kennis met de woorden die bij deze thema’s horen. Ook de materialen waarmee we spelen, passen bij het thema.

Het programma staat voor het samen beleven van plezier aan spel. Door samen te spelen met andere kinderen leert uw peuter taal-, sociale en cognitieve vaardigheden. Bij de start van ieder thema ontvangt u een brief waarin u leest met welk thema de kinderen aan de slag gaan. Ook krijgt u een indruk van de activiteiten die we gaan doen en welke nieuwe woorden de kinderen tijdens dit thema leren. Zo betrekken wij u bij alles wat uw kind beleeft tijdens de thema’s. Dit doen we ook, doordat u elke ochtend het eerste kwartier zelf mee kunt spelen,

Voorschoolse Educatie bieden wij aan op de volgende locaties:

KDV Ezeltje KDV Dikkie Dik KDV Da Vinci KDV Paddington KDV Helen Parkhurst PO Gulliver PO De Notendop PO Rataplan PO Het Pinguïnnest PO Piraten PO Da Vinci PO Paddington