27 juli 2017

Trots op OKÉ vignet

Gezonde voeding is tegenwoordig veel over te doen. Maar wat is nu eigenlijk gezonde voeding? Een aantal locaties van Triodus Kinderopvangorganisatie heeft zich hierin verdiept en heeft daarom besloten zich te laten voorlichten door de Stichting Kind en Voeding. Met als positief resultaat dat zij sinds april 2017 de trotse bezitter zijn van het OKÉ vignet.

OKÉ vignet, wat houdt het in?

Om het OKÉ vignet te verdienen, moeten de kindercentra voldoen aan een aantal criteria. De maaltijden die aangeboden worden, moeten zoveel mogelijk bereid zijn met verse producten. Veel verse groente en fruit zonder extra toevoeging van suiker en zout. Kinderen drinken water of thee. Daarnaast wordt een gezond tussendoor- en traktatiebeleid gestimuleerd. Dus geen suikerhoudend snoep, maar fruit en groente. Ouders worden gestimuleerd om gezonde (of niet-eetbare) traktaties mee te brengen. Ouders worden tijdens informatiebijeenkomsten en nieuwsbrieven gestimuleerd om ook thuis gezonder te eten.

Trots

De locaties kinderdagverblijf en BSO Het Kuikennest, peuterspeelzaal De Notendop, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal Het Pinguinnest, BSO Hoppershonk en BSO De Bras zijn de trotse locaties met het vignet. Het is belangrijk kinderen in een zo vroeg mogelijke levensfase kennis te laten maken met gezonde producten. Want voeding met een teveel aan suiker, zout, slechte vetten, kleur-, geur- en smaakstoffen zorgt voor een verhoogde kans op toename van het lichaamsgewicht, vermoeidheid en hyperactiviteit bij kinderen. Uit ervaring blijkt dat als kinderen overstappen op meer natuurlijke voeding, ze hier veel minder last van hebben. Naast gezonde voeding zorgt Triodus Kinderopvang voor veel sportieve activiteiten. Want vooral de combinatie van gezonde voeding en bewegen zorgt voor een goed opvoedklimaat.