Nieuws

23 maart 2016

Mamamasterclass Negenmaandenbeurs: De wonderlijke ontwikkeling van uw kind

Tijdens de Negenmaandenbeurs 2016 in de RAI Amsterdam is door pedagogisch beleidsmedewerkers van het Pedagogisch Expertise Centrum (PEC) van de SWKGroep elke dag een Mamamasterclass gegeven: ‘De wonderlijke ontwikkeling van het jonge kind’. Een ontwikkeling die razendsnel verloopt en voor ons als volwassenen vaak hele bijzondere momenten kent. Wij lichten voor elk leeftijdsjaar tot 4 vier jaar elke keer een tipje van de sluier op en hopen dat u zich mede met ons zult verwonderen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.Mamamasterclass: ‘De wonderlijke ontwikkeling van het jonge kind’

7 maart 2016

Groot enthousiasme voor Triodus-activiteiten tijdens CPC Loop 2016

Een geweldige sfeer, prima weer, een heleboel mooie hardloopprestaties, nog meer blije gezichten, grote drukte op het Malieveld, veel kinderen bij de Triodustent en ontzettend veel enthousiaste deelnemers aan de Triodus Sport- en Techniekactiviteiten. Kortom de ideale combinatie voor een succesvolle CPC Loop 2016. De Kop van Jut tijdens CPC LoopZondag 6 maart deed Triodus voor de vijfde keer mee aan de CPC Loop in Den Haag. Zo’n 100 kinderen van kinderopvangorganisatie Triodus deden mee aan de populaire Ernst & Bobbie Kinderloop en de Jeugdloop, en op het Malieveld stond de Triodus Kidscorner. Het inmiddels alom bekende Trefpunt waar Triodus dit jaar Sport en Techniek samenbracht. Ontzettend veel kinderen kwamen langs om deel te nemen aan de door Triodus georganiseerde activiteiten en ontdekten zo wat sport én techniek met elkaar te maken hebben.

Sportiviteit in de Triodus Kidscorner

Bij Triodus krijgen kinderen alle ruimte om te bewegen. 2016 is een sportief jaar, er zijn tal van sportieve evenementen zoals  de CPC Loop 2016, het EK Voetbal en de Olympische spelen in Rio de Janeiro. Bovendien heeft 2016 bij Triodus het thema Jaar van Techniek, waarbij Techniek & Sport één van de thema’s is. Daarom was  er extra aandacht voor sportieve en technische activiteiten in de Triodus Kidscorner op het Malieveld tijdens de CPC Loop op 6 maart.

2 maart 2016

Triodus volop in actie voor NLdoet

Op vrijdag 11 maart gaan de kinderen van Triodus zich op allerlei manieren inzetten voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland; NLdoet. Van het schoonmaken van de buurt tot het  samen met de ouderen schilderen, het wordt allemaal gedaan.

23 februari 2016

Triodus brengt sport en techniek samen tijdens de CPC Loop 2016

Op zondag 6 maart is de 42ste editie van de NN CPC Loop in Den Haag. Triodus doet ook dit jaar weer mee en is voor de vijfde keer op rij partner van dit grote Haagse familie-evenement. De kinderen van Triodus lopen mee met de populaire Ernst & Bobbie Kinderloop en de Jeugdloop. Op het Malieveld staat de Triodus Kidscorner, het Trefpunt waar Triodus Sport en Techniek samenbrengt in een bijzondere combinatie van verrassende activiteiten. Alle kinderen zijn welkom om te komen ontdekken wat sport en techniek met elkaar te maken hebben.

3 februari 2016

Een website vol Techniek-activiteiten

techniekbijdeswkgroep.nl Het is zover, de website techniekbijdeSWKGroep.nl is online! Bijna alles is techniek. Ontdekken, uitvinden, programmeren, toepassen, bouwen en creëren. De kinderen van Triodus ervaren het allemaal in het Jaar van Techniek. Naast het techniek-ideeënboek hebben we nu een website boordevol inspiratie waar de kinderen van alles leren over techniek.

26 januari 2016

Unieke samenwerking Triodus en ROC Mondriaan tijdens de Week van Techniek

Foto Week van Techniek Ontdekken, uitvinden, programmeren, toepassen, bouwen en creëren. Triodus laat het kinderen allemaal ervaren tijdens het Jaar van Techniek. Het Jaar van Techniek loopt van januari 2016 tot en met juli 2017. Tijdens de Week van Techniek wordt het jaar geopend in een unieke samenwerking met studenten van het ROC Mondriaan.

18 januari 2016

Triodus heeft opnieuw het HKZ-certificaat behaald

Het nieuwe jaar is goed begonnen! Triodus heeft eind 2015, een jaar na de doorstart van Triodus onder de SWKGroep, opnieuw het HKZ-certificaat behaald.  HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Dit houdt in dat alle bedrijfsprocessen zijn beschreven, vastgelegd en regelmatig worden geëvalueerd en getoetst aan de praktijk. Dit keurmerk is geen verplichting in de kinderopvangbranche. Het geeft Triodus de mogelijkheid de kwaliteit van haar werk optimaal te toetsen en te waarborgen. In november 2015 is steekproefsgewijs getoetst op de onderdelen dagopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen. Hierbij is geconstateerd dat Triodus gericht is op continu verbeteren om te blijven voldoen aan de eisen en wensen die klanten stellen. De bezochte kinderopvanglocaties voldoen hiermee aan de hierboven genoemde kwaliteitsnorm.

Externe audit

De externe audit heeft ongeveer twee weken in beslag genomen. Er is vooral gekeken naar de wijze van werken en de kwaliteit van dienstverlening. Hierbij zijn geen afwijkingen geconstateerd. Ook de nieuwe stafafdeling, het Pedagogisch Expertise Centrum, is door de auditor bezocht. Het Pedagogisch Expertise Centrum ondersteunt de pedagogisch medewerkers bij het dagelijks handelen. Er zijn complimenten gegeven over de bijzondere in- en externe zorgstructuur die het Pedagogisch Expertise Centrum in korte tijd heeft gerealiseerd.

13 januari 2016

Schrijf je nu in voor de CPC Loop 2016

CPC teQOp zondag 6 maart is de 42ste editie van de NN CPC Loop in Den Haag. Triodus doet ook dit jaar weer mee en is voor de vijfde keer op rij partner van dit grote Haagse familie-evenement. De kinderen van Triodus lopen mee met de populaire Ernst & Bobbie Kinderloop en de  Jeugdloop. Op het Malieveld staat de Triodus Kidscorner, het Trefpunt waar wij verschillende sportieve en verrassende activiteiten organiseren. Alle kinderen zijn welkom!

Sportiviteit in de Triodus Kidscorner

Stilzitten hoort niet bij kinderen. Daarom krijgen kinderen bij Triodus alle ruimte om te bewegen. 2016 wordt een sportief jaar, er zijn tal van sportieve evenementen zoals  de CPC Loop, het EK Voetbal en de Olympische spelen in Rio de Janeiro. Bovendien is binnen het Jaar van Techniek, Techniek & Sport één van de thema’s. Daarom is  er extra aandacht voor sportieve activiteiten in de Triodus Kidscorner op het Malieveld tijdens de CPC Loop op 6 maart.

Triodus Kidscorner, het Trefpunt op het Malieveld

Vlak na de finish staat de Triodus Kidscorner en tevens het Triodus Trefpunt. Dit is voor u en uw kind een herkenbare plek om na afloop van de loop elkaar weer terug te vinden. De organisatie van de NN CPC Loop heeft ons voor dit jaar weer gevraagd om tijdens de CPC Loop ook verdwaalde kinderen op te vangen. Mochten kinderen hun ouders/ begeleider dus uit het oog verliezen, of andersom, dan kunnen zij terecht bij het Triodus Trefpunt. Wij zorgen dan voor de opvang en hereniging van de kinderen en hun ouders/begeleider.

Meelopen met Triodus?

Zit uw kind op een van de BSO’s van Triodus en wilt u samen meelopen met de  Ernst & Bobbie Kinderloop (1 km) of de  Jeugdloop (2,5 km)(voor kinderen vanaf 8 jaar)? Dan bent u van harte welkom om met Triodus mee te lopen. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Stuur een e-mail aan cpcloop2016@triodus.nl op u op te geven of voor meer informatie.

21 december 2015

Triodus samen met Omroep West in actie voor de Voedselbank

Voedselbankactie Triodus (1) In navolging van het grote succes van vorig jaar deed Triodus dit jaar voor de tweede keer mee aan de inzamelactie van Omroep West voor de Voedselbank. Nagenoeg alle locaties van de kinderopvangorganisatie zamelden allerlei houdbare- en verzorgingsproducten in voor gezinnen die deze hulp hard nodig hebben. In 2014 was Triodus ook van de partij, met initiatiefnemer BSO Jonas-Benoordenhoutschool. Het enthousiasme van de kinderen en ouders was hartverwarmend. En de opbrengst was enorm! Het grote succes zorgde er dit jaar voor dat álle locaties van Triodus enthousiast meededen voor de Voedselbank.

Mooi versierde dozen

De kinderen en medewerkers van Triodus deden allerlei activiteiten om de actie onder de aandacht te brengen. Zo werden de donatiedozen door de kinderen mooi versierd en werden er filmpjes voor op de social media gemaakt. Ook kwam Omroep West bij kindercentrum Jonas langs wat live werd uitgezonden. En op de locaties werd in gesprekjes met de kinderen veel aandacht besteed aan waarom het belangrijk is om elkaar te helpen.

Boodschappentassen vol

Triodus is trots en dankbaar voor alle hulp die ze heeft gekregen bij deze actie. Het leverde wederom boodschappen vol aan donaties op. Van luiers en tandpasta tot dierenvoeding en houdbare voedingsproducten. Met hulp van schoonmaakbedrijf CS2001 werd de opbrengst op 18 december bij Omroep West afgegeven.

16 december 2015

Terugblik op 2015: het Jaar van Kunst&Expressie

Ieder jaar leggen wij de focus op één van de thema’s uit onze pedagogische visie ‘Samen de Wereld Kleuren’. In 2015 lag de focus op Kunst&Expressie. Met iedere twee maanden een nieuw Kunst&Expressie-thema op de locatie. Zingen, muziek, dansen, kunst, schrijven en toneel. De kinderen hebben het allemaal ervaren door de speciale activiteiten op de locaties en bij SWKGroep-brede evenementen. Lees in onze Eindejaarsnieuwsbrief 2015 het beknopte overzicht van de activiteiten.