Nieuws

3 februari 2016

Een website vol Techniek-activiteiten

techniekbijdeswkgroep.nl

Het is zover, de website techniekbijdeSWKGroep.nl is online!
Bijna alles is techniek. Ontdekken, uitvinden, programmeren, toepassen, bouwen en creëren. De kinderen van Triodus ervaren het allemaal in het Jaar van Techniek. Naast het techniek-ideeënboek hebben we nu een website boordevol inspiratie waar de kinderen van alles leren over techniek.


26 januari 2016

Unieke samenwerking Triodus en ROC Mondriaan tijdens de Week van Techniek

Foto Week van Techniek

Ontdekken, uitvinden, programmeren, toepassen, bouwen en creëren. Triodus laat het kinderen allemaal ervaren tijdens het Jaar van Techniek. Het Jaar van Techniek loopt van januari 2016 tot en met juli 2017. Tijdens de Week van Techniek wordt het jaar geopend in een unieke samenwerking met studenten van het ROC Mondriaan.


18 januari 2016

Triodus heeft opnieuw het HKZ-certificaat behaald

Het nieuwe jaar is goed begonnen! Triodus heeft eind 2015, een jaar na de doorstart van Triodus onder de SWKGroep, opnieuw het HKZ-certificaat behaald. 
HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Dit houdt in dat alle bedrijfsprocessen zijn beschreven, vastgelegd en regelmatig worden geëvalueerd en getoetst aan de praktijk. Dit keurmerk is geen verplichting in de kinderopvangbranche. Het geeft Triodus de mogelijkheid de kwaliteit van haar werk optimaal te toetsen en te waarborgen.

In november 2015 is steekproefsgewijs getoetst op de onderdelen dagopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen. Hierbij is geconstateerd dat Triodus gericht is op continu verbeteren om te blijven voldoen aan de eisen en wensen die klanten stellen. De bezochte kinderopvanglocaties voldoen hiermee aan de hierboven genoemde kwaliteitsnorm.

Externe audit

De externe audit heeft ongeveer twee weken in beslag genomen. Er is vooral gekeken naar de wijze van werken en de kwaliteit van dienstverlening. Hierbij zijn geen afwijkingen geconstateerd. Ook de nieuwe stafafdeling, het Pedagogisch Expertisecentrum, is door de auditor bezocht. Het Pedagogisch Expertisecentrum ondersteunt de pedagogisch medewerkers bij het dagelijks handelen. Er zijn complimenten gegeven over de bijzondere in- en externe zorgstructuur die het Pedagogisch Expertisecentrum in korte tijd heeft gerealiseerd.


13 januari 2016

Schrijf je nu in voor de CPC Loop 2016

CPC teQOp zondag 6 maart is de 42ste editie van de NN CPC Loop in Den Haag. Triodus doet ook dit jaar weer mee en is voor de vijfde keer op rij partner van dit grote Haagse familie-evenement. De kinderen van Triodus lopen mee met de populaire Ernst & Bobbie Kinderloop en de  Jeugdloop. Op het Malieveld staat de Triodus Kidscorner, het Trefpunt waar wij verschillende sportieve en verrassende activiteiten organiseren. Alle kinderen zijn welkom!

Sportiviteit in de Triodus Kidscorner

Stilzitten hoort niet bij kinderen. Daarom krijgen kinderen bij Triodus alle ruimte om te bewegen. 2016 wordt een sportief jaar, er zijn tal van sportieve evenementen zoals  de CPC Loop, het EK Voetbal en de Olympische spelen in Rio de Janeiro. Bovendien is binnen het Jaar van Techniek, Techniek & Sport één van de thema’s. Daarom is  er extra aandacht voor sportieve activiteiten in de Triodus Kidscorner op het Malieveld tijdens de CPC Loop op 6 maart.

Triodus Kidscorner, het Trefpunt op het Malieveld

Vlak na de finish staat de Triodus Kidscorner en tevens het Triodus Trefpunt. Dit is voor u en uw kind een herkenbare plek om na afloop van de loop elkaar weer terug te vinden.

De organisatie van de NN CPC Loop heeft ons voor dit jaar weer gevraagd om tijdens de CPC Loop ook verdwaalde kinderen op te vangen. Mochten kinderen hun ouders/ begeleider dus uit het oog verliezen, of andersom, dan kunnen zij terecht bij het Triodus Trefpunt. Wij zorgen dan voor de opvang en hereniging van de kinderen en hun ouders/begeleider.

Meelopen met Triodus?

Zit uw kind op een van de BSO’s van Triodus en wilt u samen meelopen met de  Ernst & Bobbie Kinderloop (1 km) of de  Jeugdloop (2,5 km)(voor kinderen vanaf 8 jaar)? Dan bent u van harte welkom om met Triodus mee te lopen. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Stuur een e-mail aan cpcloop2016@triodus.nl op u op te geven of voor meer informatie.


21 december 2015

Triodus samen met Omroep West in actie voor de Voedselbank

Voedselbankactie Triodus (1)

In navolging van het grote succes van vorig jaar deed Triodus dit jaar voor de tweede keer mee aan de inzamelactie van Omroep West voor de Voedselbank. Nagenoeg alle locaties van de kinderopvangorganisatie zamelden allerlei houdbare- en verzorgingsproducten in voor gezinnen die deze hulp hard nodig hebben.

In 2014 was Triodus ook van de partij, met initiatiefnemer BSO Jonas-Benoordenhoutschool. Het enthousiasme van de kinderen en ouders was hartverwarmend. En de opbrengst was enorm! Het grote succes zorgde er dit jaar voor dat álle locaties van Triodus enthousiast meededen voor de Voedselbank.

Mooi versierde dozen

De kinderen en medewerkers van Triodus deden allerlei activiteiten om de actie onder de aandacht te brengen. Zo werden de donatiedozen door de kinderen mooi versierd en werden er filmpjes voor op de social media gemaakt. Ook kwam Omroep West bij kindercentrum Jonas langs wat live werd uitgezonden. En op de locaties werd in gesprekjes met de kinderen veel aandacht besteed aan waarom het belangrijk is om elkaar te helpen.

Boodschappentassen vol

Triodus is trots en dankbaar voor alle hulp die ze heeft gekregen bij deze actie. Het leverde wederom boodschappen vol aan donaties op. Van luiers en tandpasta tot dierenvoeding en houdbare voedingsproducten. Met hulp van schoonmaakbedrijf CS2001 werd de opbrengst op 18 december bij Omroep West afgegeven.


16 december 2015

Terugblik op 2015: het Jaar van Kunst&Expressie

Ieder jaar leggen wij de focus op één van de thema’s uit onze pedagogische visie ‘Samen de Wereld Kleuren’. In 2015 lag de focus op Kunst&Expressie. Met iedere twee maanden een nieuw Kunst&Expressie-thema op de locatie. Zingen, muziek, dansen, kunst, schrijven en toneel. De kinderen hebben het allemaal
ervaren door de speciale activiteiten op de locaties en bij SWKGroep-brede evenementen.

Lees in onze Eindejaarsnieuwsbrief 2015 het beknopte overzicht van de activiteiten.


15 december 2015

2016: Jaar van Techniek

Ontdekken, uitvinden, programmeren, toepassen, bouwen en creëren. Uw kind gaat het allemaal ervaren in het Jaar van Techniek. Het jaar van Techniek loopt van januari 2016 tot en met juli 2017 (einde schooljaar).

Er zijn vijf thema’s in het Jaar van Techniek:

 • Techniek en Sport
 • Computers (hardware & software)
 • Ambacht
 • Ontdekken/uitvinden
 • (Natuur)wetenschap (kennis & toepassing)

De kinderen gaan op hun locatie al kennismaken met techniek. Door het doen van de leukste activiteiten in de verschillende techniek-thema’s. Vanuit de SWKGroep worden de volgende uitdagingen op het gebied van techniek aangeboden.

 

Wat gaan we doen SWKGroep-breed?

Techniek-activiteit Wanneer? Wat gaan we doen?
Techniek-ideeënboek december 2015/januari 2016 We bieden u graag het Techniek-ideeënboek aan vol inspiratie voor de leukste techniek-activiteiten om thuis mee aan de slag te gaan.
Techniek-activiteiten op locatie januari 2016 – juli 2017 Laat alle kinderen kennismaken met techniek! De leukste activiteiten voor 0 tot 16 jaar vindt u vanaf 1 januari 2016 op: www.techniekbijdeswkgroep.nl
Olympic Experience 6-21 augustus 2016 De kinderen ervaren (met hun locatie) het Olympisch gevoel van Rio de Janeiro.
De Grote SWKGroep Techniekdag 17-18 oktober 2016 In de herfstvakantie van 2016 wordt op twee dagen een grote Techniek-dag georganiseerd voor alle BSO-locaties. De leukste workshops staan op het programma!
LEGO op de locatie 25 februari – 30 april 2017 Een coole LEGO-uitdaging op de locatie.

Bouw, creëer en voer de LEGO-missie uit.

Innovation Awards 6 augustus 2016 – 13 januari 2017 Heeft u een briljant idee? Wat kan er beter? Heeft u iets nieuws verzonnen? Kraak uw hersenen en doe mee aan de Innovation Awards.

 

 

 


15 december 2015

Maak kans op kaartjes voor Mad Science in Omniversum

Omniversum

Op dinsdag 22 en woensdag 23 december is er een spectaculaire Mad Science wetenschapsshow in Omniversum. Deze vrolijke en interactieve show maakt zichtbaar wat we normaal niet met het blote oog kunnen zien: een wereld van lucht en licht.

Doe mee en maak kans

Kijk op onze facebookpagina om mee te doen en kans te maken op vrijkaartjes voor de show én de film op dinsdag 22 december.

Direct naar onze Facebookpagina

 

Mysteries of the Unseen World

Tijdens de Mad Science show neemt de professor de kinderen mee op reis naar de fascinerende wereld van lucht en licht. En na de show bekijk je de film Mysteries of the Unseen World, waarin nog meer onzichtbare dingen zichtbaar worden. 

Direct naar het Omniversum

 

Actievoorwaarden: Kaartjes voor Mad Science in Omniversum

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op de mogelijkheid voor het winnen van kaartjes.

 • Alleen klanten van de SWKGroep kunnen deelnemen aan deze actie.
 • Alleen antwoorden die als reactie op de Facebookfoto zijn ingevuld worden meegenomen in de verloting.
 • De actie loopt tot en met 17 december. Antwoorden die na 17 december worden gegeven worden niet meegenomen in de loting.
 • Je mag per persoon met maximaal 1 antwoord meedoen aan de actie.
 • Op vrijdag 18 december is de verloting.
 • De winnaars krijgen op 18 december bericht via Facebook.
 • Heeft u na 18 december geen bericht van ons ontvangen, dan heeft u geen kaartjes gewonnen.
 • De actie is een initiatief van Triodus, SWKGroep en Omniversum.
 • SWKGroep gaat zorgvuldig met uw gegevens om. De gegevens van de deelnemers worden behandeld conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens en zullen nooit aan derden worden verstrekt.
 • We geven geen schriftelijke toelichting op de uitslag van de actie.
 • Als u meedoet aan deze actie, gaat u akkoord met deze actievoorwaarden.

 

 

 


14 december 2015

Samen in actie voor de Voedselbank!

Triodus doet mee met de Voedselbankactie van Omroep West. Van vrijdag 11 december tot en met donderdag 17 december 2015 zamelen we allerlei houdbare producten en verzorgingsproducten in. Hiermee worden speciale kerst- en nieuwjaarspakketten gemaakt voor gezinnen die deze hulp hard nodig hebben.

Boodschappenlijstje

Goed voorbeeld doet volgen

Vorig jaar was Triodus ook van de partij, met initiatiefnemer BSO Jonas-Benoordenhoutschool. Het enthousiasme van kinderen en ouders was hartverwarmend. En de opbrengst was enorm! Dat vond ook Omroep West toen zij de locatie bezochten voor een live-interview! Bekijk het filmpje van dit interview.

Actie letterlijk in beeld

Omdat Omroep West dit jaar natuurlijk niet op alle locaties langs kan komen, gaan de locaties zelf filmpjes maken. Dit doen ze samen met de kinderen en de oudere BSO-kinderen gaan hier zelf mee aan de slag. Denk aan een interview tussen kinderen en een ouder die spulletjes komt brengen. Of een gesprekje met kinderen over waarom het belangrijk is elkaar te helpen. Deze filmpjes worden opgestuurd naar Omroep West en komen misschien wel in de uitzending!

Donderdag 17 december is de laatste inleverdag!

Op donderdag 17 sluiten we de actie af. Op vrijdag 18 december wordt alles aan Omroep West aangeboden. Schoonmaakbedrijf CS2001 helpt ons hierbij, want we gaan natuurlijk uit van een enorme opbrengst!


30 november 2015

Zaterdagopening van 28 november groot succes

Op zaterdag 28 november was kindercentrum Jonas geopend voor klanten en medewerkers van Triodus. Ook niet-klanten zoals vriendjes, vriendinnetjes, neefjes of nichtjes waren van harte welkom. Helemaal gratis. Zo kregen ouders de perfecte gelegenheid om voorbereidingen te treffen voor de drukke feestmaand. En daar is gretig gebruik van gemaakt!

Maar liefst 50 kinderen van nul tot dertien jaar hebben tussen 11.00 en 15.00 uur gespeeld en gegeten zodat de ouders even tijd voor zichzelf hadden. Met de drukke decembermaand in het vooruitzicht werd dit erg gewaardeerd. Wie moe was, kon lekker slapen, met eigen knuffels en in hun eigen pyjama. De oudere kinderen vermaakten zich met spelletjes en knutselactiviteiten. Zo konden ze een eigen windlicht maken, koekjes bakken en zich sportief uitleven tijdens de Oudhollandse spelletjesestafette.

Oud speelgoed in overvloed

Aan alle ouders is gevraagd om oud speelgoed mee te nemen. Ook hier hebben ouders graag gehoor aan gegeven. Triodus heeft alles ingezameld en doneert dit aan de Speelgoedbank. Zodat ook kinderen van ouders die het minder breed hebben van ‘nieuw’ speelgoed kunnen genieten.