Nieuws

22 augustus 2016

Triodus loopt voorop in permanente educatie

Pilot project permanente educatie pedagogisch professionals
Pedagogisch medewerkers van Triodus doen mee aan een landelijke pilot voor een digitaal Permanent Educatieplatform Pedagogisch Professionals, afgekort PEPP. Deze pilot is vanuit de Brancheorganisatie Kinderopvang met steun van het ministerie van SZW van start gegaan.


19 augustus 2016

Familiedag Olympic Experience

Sport en Techniek, wat een combinatie. Tijdens de SWKGroep Familiedag maakten de ouders en kinderen kennis met te gekke sporten en volgden zij indrukwekkende sportdemonstraties. Van zeilen, klimmen, waterskiën tot BMX’en. Het kon allemaal op de Olympic Experience op het sportstrand van Den Haag. Sporten en gezond bewegen zijn belangrijk. En vooral ook heel erg leuk!


2 augustus 2016

De kinderen van Triodus beleven een olympische zomer

Te gekke sporten, verrast worden door indrukwekkende sportdemonstraties en alles leren over de Olympische Spelen. Echt naar Rio de Janeiro met alle kinderen is natuurlijk geen optie. Maar de Spelen zijn dichtbij deze zomer. Op het sportstrand in Den Haag wordt dit jaar de Olympic Experience georganiseerd. De BSO-kinderen van Triodus gaan het allemaal beleven.
6 juni 2016

Jaar van Techniek in beeld

Ontdekken, uitvinden, programmeren, toepassen, bouwen en creëren. De kinderen ervaren en ontdekken het allemaal in het Jaar van Techniek.  Hier maken we leuke filmpjes van voor op social media. 


18 mei 2016

Triodus en ROC Mondriaan zetten unieke samenwerking verder voort

Samenwerking Triodus en ROC Mondriaan

Aan het begin van dit jaar zijn Triodus en ROC Mondriaan een samenwerking aangegaan. Eerstejaars studenten werkten mee aan projecten bij Triodus. Dit was zo’n succes, dat beide organisaties hebben besloten de samenwerking voort te zetten en verder uit te breiden.

In februari hebben studenten van de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4)(GPM) meegeholpen aan de organisatie van de Week van Techniek, waarmee het Jaar van Techniek bij Triodus werd geopend. In die week kregen kinderen allerlei techniekactiviteiten aangeboden. Ook tijdens de Nationale Voorleesdagen waren studenten van het ROC Mondriaan actief bij Triodus en hebben zij de kinderen meegenomen in prachtige boekverhalen. Door deze projecten maken de studenten en de kinderen op een unieke manier kennis met elkaar.

Meer Buitenprojecten
Tijdens de opleiding GPM voeren de studenten in hun eerste schooljaar een zogenaamd ‘Buitenproject’ uit. Voor de studenten is dat de eerste kennismaking met het werk als gespecialiseerde pedagogisch medewerker, voorafgaand aan de stages die in het tweede en derde schooljaar volgen. De verdere samenwerking leidt ertoe dat de studenten nog meer Buitenprojecten bij Triodus  gaan uitvoeren. En daarmee leren zij onder andere organiseren, plannen en het uitvoeren van activiteiten binnen een echte werkomgeving.

Vijf thema’s
Triodus is zeer enthousiast over de samenwerking en ziet dat het zowel voor haar kinderen als voor de medewerkers van toegevoegde waarde is. De studenten hebben originele en frisse ideeën die een inspiratie voor de pedagogisch medewerkers zijn. En de kinderen maken op deze manier kennis met andere mensen en leren van hun talenten. Bovendien is het voor hen erg leuk en leerzaam om mensen in verschillende leeftijden als rolmodel te hebben.

De SWKGroep
Triodus is onderdeel van de SWKGroep. Binnen de SWKGroep leggen we ieder jaar de focus op één van de thema’s uit onze pedagogische visie. Afgelopen jaar stond in het teken van Kunst&Expressie en in 2016 en 2017 is dat Techniek. Wij hebben aandacht voor de totale ontwikkeling van kinderen en leveren een belangrijke bijdrage aan de opvoeding en ontwikkeling van alle kinderen, door met elkaar zoveel mogelijk leuke, uitdagende en verschillende dingen te beleven.
De techniek-activiteiten stimuleren een onderzoekende en ondernemende houding bij kinderen. Dit zijn belangrijke competenties in de huidige maatschappij. Als we kinderen de ruimte geven om zelf spelenderwijs oplossingen te zoeken voor situaties of ‘problemen’, dan dragen we bij aan een goede voorbereiding op hun toekomst.


4 mei 2016

Nieuw: cursus “EHBO aan kinderen”

ehbo-aan-kinderen-hr-1

Tijdens de cursus “EHBO aan kinderen” van het Oranje Kruis leren ouders om op een verantwoorde wijze eerste hulp te bieden aan kinderen. De cursus wordt gegeven aan een kleine groep ouders bij kindercentrum Paddestoel op het prachtige landgoed Meer en Bos in Den Haag.


23 maart 2016

Mamamasterclass Negenmaandenbeurs: De wonderlijke ontwikkeling van uw kind

Tijdens de Negenmaandenbeurs 2016 in de RAI Amsterdam is door pedagogisch beleidsmedewerkers van het Pedagogisch Expertise Centrum (PEC) van de SWKGroep elke dag een Mamamasterclass gegeven: ‘De wonderlijke ontwikkeling van het jonge kind’.
Een ontwikkeling die razendsnel verloopt en voor ons als volwassenen vaak hele bijzondere momenten kent. Wij lichten voor elk leeftijdsjaar tot 4 vier jaar elke keer een tipje van de sluier op en hopen dat u zich mede met ons zult verwonderen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.Mamamasterclass: ‘De wonderlijke ontwikkeling van het jonge kind’


7 maart 2016

Groot enthousiasme voor Triodus-activiteiten tijdens CPC Loop 2016

Een geweldige sfeer, prima weer, een heleboel mooie hardloopprestaties, nog meer blije gezichten, grote drukte op het Malieveld, veel kinderen bij de Triodustent en ontzettend veel enthousiaste deelnemers aan de Triodus Sport- en Techniekactiviteiten. Kortom de ideale combinatie voor een succesvolle CPC Loop 2016.

De Kop van Jut tijdens CPC LoopZondag 6 maart deed Triodus voor de vijfde keer mee aan de CPC Loop in Den Haag. Zo’n 100 kinderen van kinderopvangorganisatie Triodus deden mee aan de populaire Ernst & Bobbie Kinderloop en de Jeugdloop, en op het Malieveld stond de Triodus Kidscorner. Het inmiddels alom bekende Trefpunt waar Triodus dit jaar Sport en Techniek samenbracht. Ontzettend veel kinderen kwamen langs om deel te nemen aan de door Triodus georganiseerde activiteiten en ontdekten zo wat sport én techniek met elkaar te maken hebben.

Sportiviteit in de Triodus Kidscorner

Bij Triodus krijgen kinderen alle ruimte om te bewegen. 2016 is een sportief jaar, er zijn tal van sportieve evenementen zoals  de CPC Loop 2016, het EK Voetbal en de Olympische spelen in Rio de Janeiro. Bovendien heeft 2016 bij Triodus het thema Jaar van Techniek, waarbij Techniek & Sport één van de thema’s is. Daarom was  er extra aandacht voor sportieve en technische activiteiten in de Triodus Kidscorner op het Malieveld tijdens de CPC Loop op 6 maart.