Peuteropvang De Notendop

shutterstock_1279939018
Adres
Eksterhof 22496 HSYpenburgDen Haag
06 - 27 90 98 32
Locatiemanager
Adjunct locatiemanager
Bernice Egberink
06 13 25 84 59
Openingstijden

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Klantcontact & Advies
Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.
070 - 312 00 10
LRK-nummer 278523973

Contact

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Over de locatie

Wat biedt peuteropvang De Notendop?

Bij De Notendop heerst een warme, gezellige sfeer. Uw kind (van 2 jaar en 6 maanden tot 4 jaar) kan hier samen met leeftijdsgenootjes spelen en deelnemen aan activiteiten. Wij helpen uw kind in zijn of haar ontwikkeling op de weg naar het basisonderwijs.

Leuk en uitdagend
De activiteiten worden aangepast op de ontwikkeling van uw kind. Uw kind beleeft leuk en uitdagende activiteiten waarbij alle ontwikkelingsgebieden geprikkeld worden. Samen kijken wij naar de talenten van uw kind. Want ieder kind is uniek en elk kind heeft zijn/haar eigen talenten die gezien mogen worden! Kinderen vertellen ons wat zij nodig hebben. Wij luisteren en helpen ze vooruit. Dit doen wij door ze kansen te bieden om vaardigheden te ontwikkelen. Door ze met elkaar te laten spelen om zó zelf te ontdekken hoe zij groot willen groeien.

Activiteitenaanbod
Dagelijks bieden wij creatieve -, muziek – , taal -, beweeg- of andere activiteiten aan. Wij werken met 4- tot 6-wekelijkse thema’s, welke voor een gedeelte ook aansluiten bij de thema’s van De Notenkraker. Wij bieden regelmatig activiteiten aan rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld ‘Feest’, ‘Op de weg’, ‘Alles groeit’, ‘Hatsjieee … gezondheid’ en ‘Ik en mijn familie’. De groepen vullen het thema zelf in en de (oudere) kinderen denken hierin actief mee. We gaan hierbij ook in op de seizoenen en jaarfeesten. Het activiteitenaanbod en het spelmateriaal stemmen we af op ontwikkelingsniveau en interesse. Om dit kracht bij te zetten, maken we gebruik van de methode Peuterplein. Dit sluit aan op de methode Kleuterplein die door de meeste scholen worden gevolgd. Dit maakt de overgang naar school makkelijker en vertrouwder. Naast de methode werken wij volgens de principes van het ontwikkelingsgericht werken. Dit houdt in dat we aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Voeding op peuteropvang De Notendop

Wij vinden het belangrijk om kinderen zo gezond mogelijk op te laten groeien. Wij zijn ons bewust van de invloed die voeding op een gezonde levensstijl heeft. Hierom wordt er op onze peuterspeelzaal alleen producten ingekocht met minder verzadigde vetten, zout, suikers, geur-, kleur-, en conserveringsmiddelen. Daarnaast schenken wij alleen water, thee en melk. Natuurlijk maken wij water drinken tot een feest door bijvoorbeeld ons eigen fruitwater te maken. Zo werken wij samen aan een gezonde leefomgeving en leefstijl voor uw kind!

Samenwerking

We werken nauw samen OBS De Notenkraker.

Ligging

Peuteropvang De Notendop ligt in een groene, kinderrijke buurt. Aan het groots opgezette schoolplein ligt onder andere RKBS De Paradijsvogel (onderbouw) en OBS De Notenkraker, waar de peuterspeelzaal in gevestigd is. Een speels gebouw met voor ieder wat wils.

 

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen