Buitenschoolse opvang De Bras

Buitenschoolse opvang

Bent u ook van mening dat ieder kind uniek en speciaal is? Recht heeft om op te groeien in een veilige omgeving? Dat het kind gestimuleerd wordt om zijn eigen talenten te ontwikkelen? Dan bent u bij buitenschoolse opvang De Bras aan het juiste adres!

Wat bieden wij?

Op buitenschoolse opvang De Bras worden de jongste kinderen opgevangen (groep 1/2). Wij bieden 52 weken per jaar opvang aan behalve op de officiële feestdagen. Op de BSO spreken we over vrije tijd van kinderen. Dit betekent dat we ze uitnodigen en stimuleren tot het meedoen, maar dat de kinderen niet verplicht zijn. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talent(en). Het is aan ons deze te laten ontdekken en in te (laten) zetten ter bevordering van de complete ontwikkeling van uw kind. We werken met een uitgebreid (thematisch) programma. Er staan iedere dag activiteiten op het programma. Te denken valt aan creatief, sport en spel, buiten spelen, cultuur, techniek, muziek maken, maar ook binnen valt er van alles te beleven in de verschillende hoeken. Bovendien beschikken we ook over het gebruik van de gymzaal in basisschool De Zonnestraal.

Voorloper van Sport-BSO

Op buitenschoolse opvang De Bras worden er naast de spel- en creatieve activiteiten ook sportactiviteiten aangeboden. BSO De Bras is de ‘voorloper’ van Sport-BSO Het Hoppershonk, ongeveer 100 m verderop gelegen in Hockeyclub Ypenburg. Wanneer uw kind eraan toe is, kan hij of zij doorstomen naar onze Sport-BSO. Natuurlijk ligt de nadruk bij De Bras ook op het ontwikkelen van een sportieve geest. Geregeld mogen de kinderen meedoen met de sport- en spelactiviteiten op de hockeyclub.

Voeding

Wij hebben een uitgebreid voedingsaanbod, gericht op minder suikers, minder verzadigde vetten, minder zout en een betere smaakbeleving. Daar waar kan, worden biologische producten aangeschaft.

Iedere vakantie een cool thema

In de vakanties hebben we een uitgebreid aanbod met leuke uitdagende activiteiten waarbij de interesses en verschillende ontwikkelgebieden van de kinderen worden geprikkeld en gestimuleerd. Met als uitsmijter voor de oudere kinderen (9+) een heus kamp! Er worden regelmatig samenwerkingsdagen georganiseerd met de BSO’s van in Ypenburg en Nootdorp. Sinds enkele jaren werken we met een vakantiewerkgroep. Een enthousiaste groep pedagogisch medewerkers die er alles aan doet om de vakanties tot een waar feest te maken.

Zwemlessen op maandag onder BSO-tijd

U kunt met korting zwemlessen afnemen wanneer u voor uw kind bij ons kinderopvang afneemt. De korting op de zwemles geldt alleen voor de zwemlessen via Hofspetters in het Hofbad. Een pedagogisch medewerker begeleidt uw kind op de maandagen vanaf locatie Sport-BSO Het Hoppershonk naar het Hofbad. U kunt uw kind ophalen op de BSO-locatie of bij het zwembad.

Samenwerking

We werken nauw samen met de volgende scholen in de omgeving: RKBS De Paradijsvogel, RKBS De Bras, CBS De Zonnestraal, CBS De Fontein en OBS De Notenkraker en met de Hockeyvereniging Hockey Club Ypenburg (HCY). En met de Sport-BSO Het Hoppershonk.

Openingstijden

Schoolweken
•    maandag, dinsdag en donderdag van 14.30 - 18.30 uur
•    vrijdag van 12.00 - 18.30 uur
•    opvang op woensdag bij BSO Het Kuikennest van 12.00 - 18.30 uur
Ook bieden wij de mogelijkheid om extra opvang af te nemen op de margedagen die per basisschool kan verschillen. Op deze margedagen zijn wij geopend van 07.30 - 18.30 uur.

Schoolvakanties
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 07.30 - 18.30 uur.
Opvang op woensdag vindt meestal plaats bij BSO Het Kievitsnest van 07.30 - 18.30 uur.

Meer informatie of kennismaken?

Wilt u meer informatie over ons kindercentrum of wilt u een keer langskomen om te kijken hoe het centrum eruit ziet? Belt u dan met de afdeling Informatie & Plaatsing Kinderopvang (IPK) van Triodus: telefoonnummer 070 - 312 00 10.
Rondleiding aanvragen

Bellen?

IPK

070 - 312 00 10

Locatie

06 - 30 98 88 32

Neem contact met ons op

Contactformulier
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen