kinderopvang-Triodus Kinderopvang-den haag-kinderen

December feestmaand tijdens corona

Een corona-update nu er een bijzondere maand voor de deur staat. Ook tijdens de feestmaand december blijven we de richtlijnen van het RIVM volgen.

We zitten al geruime tijd in een pandemie met elkaar. Het lijkt de goede kant op te gaan, maar helaas zijn er nog veel corona-besmettingen in Nederland. Wij willen er graag voor blijven zorgen dat er zo min mogelijk risico op besmetting is. Daarom volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent nog steeds dat:

  • alle kinderen tot en met 12 jaar met verkoudheidsklachten naar de opvang mogen komen.
  • kinderen tot en met 12 jaar met koorts, benauwdheid of meer dan incidenteel hoesten, thuis moeten blijven totdat de klachten 24 uur over zijn. De kinderen mogen dus niet naar de kinderopvang. De kinderen hoeven niet getest te worden, tenzij zij ernstig ziek zijn.
  • alle kinderen tot en met 12 jaar van wie een gezinslid positief getest is op corona, thuis moeten blijven. De GGD geeft aan wanneer het kind niet meer thuis hoeft te blijven.
  • we voorzichtig zijn bij het halen en brengen van de kinderen. We vragen u om buiten te blijven en altijd anderhalve meter afstand tot andere volwassenen te houden.

Onze medewerkers
Onze medewerkers letten goed op het naleven van de maatregelen. Zo proberen we besmetting te voorkomen en het vaste gezicht op de groepen te behouden. Vanzelfsprekend proberen we te zorgen dat kinderen de bekende medewerkers op de groep ziet. Helaas kunnen we dit in deze tijd niet iedere dag garanderen. Wij vragen hiervoor begrip.

We werken met pedagogisch medewerkers uit de invalpool en uitzendbureaus om de locaties draaiende te houden. De kinderen staan bij ons voorop en wij doen er alles aan om het voor hen zo rustig en leuk mogelijk te laten verlopen.

Feestdagen
De feestmaand december komt er aan en ook die zal anders verlopen dan normaal.

We doen er alles aan om er samen met de kinderen een feestje van te maken. Zo hebben we verschillende challenges die we met elkaar aangaan. En vieren we, volgens de regels, Sinterklaas en kerst met elkaar.

We weten hoe leuk het is om deze feesten mee te vieren. We vinden het dan ook erg jammer dat we geen ouders op de locatie mogen ontvangen. We maken daarom deze feestperiode extra veel foto’s. Zo kunnen op afstand meegenieten van alles wat hun kind beleeft.

Als iemand corona heeft…
Als een kind of medewerker corona heeft, informeren we nog dezelfde dag alle betrokkenen. We vermelden geen naam van degene die besmet is. Als het gevolgen heeft voor de opening van de groep of locatie, horen ouders dit natuurlijk gelijk.