kinderopvang-Triodus Kinderopvang-den haag-kinderen

De Week van de mediawijsheid: Je hebt het zelf in de hand

Van vrijdag 6 t/m vrijdag 13 november 2020 is het de Week van de Mediawijsheid. Het thema dit jaar is: Je hebt het zelf in de hand.

Een digitale wereld

In 2020 is de wereld digitaler dan ooit. Corona heeft ertoe geleid dat veel activiteiten digitaal zijn in plaats van live: onderwijs, vergaderen, trainingen en zelfs lessen in de hobbysfeer. Wat een ontwikkelingen! Als ouder heb je ervaren wat het is om kinderen thuis digitaal aan huiswerk bezig te zien en hen daarbij te begeleiden. Je kinderen zochten wellicht meer dan ooit contact met leeftijdsgenoten via hun mobiel.

Een nieuw evenwicht

Veel ouders zijn naar aanleiding van deze ontwikkelingen dan ook op zoek naar een nieuw evenwicht. Vragen die regelmatig naar voren komen zijn: Hoe vaak en hoe lang? En: wat? De Week van de Mediawijsheid gaat juist over deze vragen en heeft als thema: Je hebt het zelf in de hand.

Hoe gebruik jij media?

Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun jij, als volwassene als kind of als opvoeder van je kinderen zélf uitvinden hoe je media kunt gebruiken om gezond te blijven en het beste uit jezelf en je kinderen te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jíj je goed bij? Je hebt het zelf in de hand.

Beide kanten

Ook de keerzijde van het gebruik van digitale media krijgt aandacht. De druk om altijd bereikbaar te zijn kan leiden tot stress. Soms voel je je minder goed, omdat je je leven via sociale media vergelijkt met dat van anderen. Af en toe ben je niet te stoppen en verlies je jezelf tot in de late uurtjes in het gamen. Met een slaaptekort als resultaat.

Volg de week van de opvoeding op Instagram of Facebook om de tips nu alvast te lezen! #WvdM #zelfindehand

Kijk voor alle informatie over de week van de mediawijsheid, activiteiten en tips op: https://www.weekvandemediawijsheid.nl/