Nieuws

26 november 2015

Triodus doet mee aan de First Lego League 2015

Ook dit jaar doet Triodus traditiegetrouw weer mee aan de First Lego League (FLL). Op zaterdag 28 november zijn wij met twee junioren teams van kindercentrum Gulliver en een First Lego League team van kindercentrum Schatjager aanwezig. Daarnaast is er het Triodus Testlab waar kinderen leuke en bijzondere testjes kunnen doen.

Het belangrijkste doel van het festival is om jongeren uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs te interesseren voor wetenschap en techniek en te laten ervaren wát techniek nu eigenlijk is. Dit sluit bovendien mooi aan bij het jaarthema voor Triodus in 2016 wat het Jaar van Techniek zal zijn.

Junior FIRST LEGO League

De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema in de jaarlijks wisselende
‘Challenge’. De Challenge van dit jaar is WASTE WISE. In de leeftijd van 6-9 jaar doen 15 teams mee. Zij onderzoeken allerlei aspecten rondom het thema.

First Lego League

40 teams ontwerpen, bouwen en programmeren hun eigen robot. Maar het is méér dan dat: deze leerlingen van 9 tot 16 jaar doen dit jaar ook onderzoek naar de fascinerende wereld van afval. Tijdens de TRASH TREK Challenge ontdekken ze dat er meer komt kijken bij afval dan je zou denken; van inzameling, sortering tot aan slim hergebruik om er nieuwe producten van te maken.

Komt u kijken?

Het HCO organiseert het festival samen met De Haagse Hogeschool. U bent van harte welkom om te komen kijken op zaterdag 28 november tussen 9.45 en 16.00 uur in het atrium van de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag. De toegang is gratis.

Wilt u meer lezen over de First Lego League kijk dan op de website van het HCO; www.fll-haaglanden.nl


11 november 2015

Triodus goes fruity!

Yespers bij Triodus

Na een heerlijke testperiode in de zomervakantie heeft Yespers vanaf deze maand een vaste plek in het broodbelegaanbod van Triodus. En dat is uniek want Triodus is de eerste kinderopvangorganisatie die dit (h)eerlijke beleg aanbiedt.

Smoothie op een boterham
Stefan Baecke, directeur Yespers: “Ons vertrekpunt was om een verse smoothie op een boterham te krijgen. Het resultaat: frisse fruit- (en een beetje) groentespreads, op smaak geoptimaliseerd en zonder overbodige toevoegingen, welke bovendien met veel meer dan een boterham samengaan.”

Spelenderwijs ontdekken
Yespers is een laagdrempelige manier om kinderen kennis te laten maken met groente en fruit, en om een verrassende combinatie daarvan te ontdekken. “En dat past bij Triodus”, aldus Laura Straka, locatiemanager van kindercentrum Jonas waar deze zomer uitgebreid en smakelijk getest is. “Triodus staat voor spelenderwijs ontdekken en ontwikkelen. En dat kan soms heel letterlijk bijvoorbeeld als het om smaak gaat.”

Innovatie en duurzaamheid
Ook het feit dat Yespers een eerlijk product is, is voor de kinderopvangorganisatie erg belangrijk. Straka: “Duurzaamheid en innovatie zijn trending topics, zeker ook binnen de kinderopvang. We omarmen initiatieven die maatschappelijke relevantie en het welbevinden van kinderen verbinden dan ook van harte.”

Is dat wel lekker, groente op je brood?
Ja, groente op brood is lekker! Dat bewees de smoothie-workshop die Yespers begin september bij Jonas verzorgde tijdens de Week van de opvoeding. Spinazie, banaan en aardbei; hoe smaakt dat eigenlijk bij elkaar? En wat gebeurt er als je bloemkool, sinaasappel, besjes en banaan mixt? “Dat is allemaal heel lekker! En geeft ons heel veel inspiratie voor nieuwe smaken”, aldus Baecke.14 oktober 2015

Middin en Triodus gaan samenwerking aan

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Basis CMYK

In september is Triodus van start gegaan met een verdergaande samenwerking met Middin. Doel van deze samenwerking is om kinderen tussen nul en vijf jaar met een tijdelijke of blijvende achterstand in de ontwikkeling begeleiding te bieden in een reguliere kinderopvanggroep. De kinderen redden het vaak in de reguliere kinderopvang niet zonder specialistische begeleiding, terwijl die omgeving juist heel goed voor ze is.


7 oktober 2015

Kinderen van Triodus dansen en zingen voor de koning en koningin!

Tijdens de viering van 200 jaar koninkrijk zong een grote groep kinderen van de buitenschoolse opvang van Triodus voor koning Willem – Alexander en koningin Máxima. In rood, wit, blauwe overalls vormden zij de Nederlandse vlag op de Magere Brug in Amsterdam tijdens het slotevenement op 26 september. Voorgegaan door Huub Stapel zongen zij ‘Samen staan we sterk’, waarmee het feest op de Amstel werd afgesloten.


7 oktober 2015

Dansen en zingen voor de koning

Op zaterdag 26 september gaat de SWKGroep met zo’n 170 kinderen zingen en dansen voor de koning. Dit ter gelegenheid van de slotviering van 200 jaar Koninkrijk.


7 oktober 2015

Bijna herfstvakantie…

Volgende week is de herfstvakantie en ook tijdens deze vakantie worden er op alle Triodus-locaties weer leuke activiteiten georganiseerd.


8 juli 2015

Kunst&Expressie ideeënboek: een boek boordevol inspiratie

15-0850_swg_kunst_expressie_ideeenboek_kaft_350x249

Kunst en expressie gebruiken we bij de SWKGroep om de ontwikkelingsgebieden van kinderen te stimuleren. Letterlijk en figuurlijk ‘Samen de Wereld Kleuren’. Dat zorgt voor meer zelfvertrouwen. Een belangrijke eigenschap in een steeds veranderende wereld. Bovendien is bezig zijn met kunst en expressie erg leuk! Zingen, muziek, dansen, kunst, schrijven en toneel. Leren, creëren, genieten en ontdekken wat je leuk vindt. Je uiten op verschillende manieren. Dat is een hele kunst!